miercuri, 27 octombrie 2010

Maria Iliuţ moşteneşte o colecţie valoroasă de costume populare!


După ce a apărut în noul spot „apropo”, interpreta de muzică populară, Maria Iliuţ, a fost telefonată de nişte apropiaţi care s-au oferit să o ajute la reparaţia apartamentului.
Nu înţelegeau cum de mi s-a inundat apartamentul, vroiau să vină să mă ajute la reparaţie. Le-am explicat cum stau, de fapt, lucrurile şi că apartamentul meu este în regulă”, ne-a declarat „Privighetoarea din Carpaţi”, adăugând că a prietenii au felicitat-o pentru spotul captivant.
Deşi, din start, nu-şi imagina cum va arăta produsul final, Maria Iliuţ s-a arătat mulţumită şi ne-a spus că va mai accepta asemenea oferte. „Eu am unele mofturi, niciodată nu sunt mulţumită de ceea ce fac, consider că este loc şi de mai bine. Echipa cu care am lucrat a fost bravo. M-am bucurat că au filmat elementele din costum, de exemplu opincile, şi le-au arătat în spot. Astăzi lumea tinde spre cel mai perfect şi mai modern”, mai spune interpreta.
Are cea mai veche ie!
Maria Iliuţ deţine şi o fascinantă colecţie de 20 de costume populare confecţionate de surorile sale Saveta şi Ileana, iar vara aceasta şi-a îmbogăţit colecţia cu o cămăşuţă cu altiţă ( broderie care se face pe umerii iilor - n.r.). De asemenea, emisarul Bucovinei deţine o ie veche de peste 200 de ani. „Este într-o stare bună, culorile s-au păstrat, căci sunt naturale, valorează mult şi poate fi apreciată la justa sa valoare doar de un specialist. De multe ori când mă aflam pe muchie de cuţit, mă confruntam cu probleme financiare, mă gândeam să vând nişte costume, căci sunt foarte valoroase. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, am ieşit din acele situaţii şi nu am fost nevoită să vând costume. Colecţia mea leva rămâne nepoţeilor mei. Să ştiţi că am de unde s-o înnoiesc, dar trebuie să am şi unde să le arăt. La noi evoluările artiştilor sunt tot mai puţine şi nu are rost să stea şi să prindă mucegai”, conchide Maria Iliuţ.
În curând, interpreta va lansa un nou album de muzică populară, doar că mai are de înregistrat câteva balade şi doine.
Lena NEGRU

Niciun comentariu: