marți, 27 aprilie 2010

Examen pentru Ansamblul Mariei Iliuţ


Ieri, pe scena Casei de Cultură din Chişinău, s-a desfăşurat un concert cu tematică folclorică, organizat de studenţii Facultăţii de Arte Frumoase a Universităţii de Stat din Moldova. Cel mai important moment al evenimentului a fost atunci când Ansamblul Folcloric „Crenguţă de Iederă”, conducător Maria Iliuţ, au prezentat auditoriului un şir de numere artistice, precum şi câteva înregistrări video de la diferite concerte la care au participat. „Noi am evoluat ca un colectiv model din republică. La fiecare doi ani ne apărăm titlul de Ansamblu Folcloric şi dăm un fel de dare de seamă în faţa poublicului”, a specificat Maria Iliuţ.
Concertul a fost deschis de ansamblul „Muguraş”, din satul Căpriana, r. Străşeni, conducător Doina Radu, care au prezentat mai multe cântece şi dansuri folclorice.
Rectorul USM, Gheorghe Ciocanu, prezent şi el la eveniment, a ţinut un discurs în care îi îndrumă pe toţi tinerii pasionaţi de cultura folclorică să studieze la Facultatea de Arte Frumoase. „Este în avantajul fiecărui tânăr care face o facultate de bază la USM să studieze şi la această facultate în loc să apuce pe un drum greşit în viaţă sau să irosească timpul distrându-se prin baruri”, a afirmat rectorul Gheorghe Ciochină.

Niciun comentariu: